16.2.12

Fasta och sånt

Snart börjar fastan. Före fasta ska man ju förstås smälla i sig bullar, choklad och allt gott så länge det är ok. Jag blev inspirerad av fastan för några år sedan. Tänker på fastan lite som andra kanske tänker på sin spritfria månad i januari.

Alla de som fastar kanske inte fastar sådär traditionellt, genom att lämna bort något i matväg.

Jag känner folk som till fastan slutar surfa på nätet, mer än nödvändigt.
Jag känner folk som slutar äta godis för att spara tid till annat.
Jag känner såna som slutar vara på facebook helt och hållet.
Vegetarianer blir veganer. Allätare skippar köttet. Bilägare försöker åka mindre bil och mera kollektivt.

Jag försöker få inspiration på alla håll för att fundera vad mitt bidrag till fastan kunde bli. Vitt mjöl och socker har jag ju lämnat redan. Broiler försöker jag undvika för det känns hemskt att de små tipporna mår så dåligt. Facebook vill jag inte sluta med, det är för mig som att säga jag träffar inte vänner på fastan. Det går inte. Vill jag sluta blogga över fastan? Nej det vill jag inte. Jag började ju just.


Något ekologiskt kanske det kunde vara. Men jag vet inte vad. Det finns kanske inget specifikt just för fastetiden. Det där med socker och vitt mjöl passar bra. Men det är inte en uppoffring bara nu. Det är meningen att vara livet ut.

Kanske det är meningen med fastan. Att man ska upptäcka något och förändra något.

Några små tips kan man eventuellt hitta här: ekofasta.fi eller ekopaasto.fi

2 kommentarer:

Sonja sa...

Det låter ganska bra det där, du lever så sunt liksom. Jag menar det finns tusen saker jag kunde lämna bort och jag önskar jag hade lite mer kurage men men... Borde.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Äsch. Man ska inte ha mål man inte kan nå. Det är ändå det viktigaste. Små steg. Du har säkert mycket sånt i ditt liv som jag kunde sträva efter :)