29.5.13

En mamma blev ursinnig

Idag var jag hos Stockmanns på uppköp. Jag letade present till en blivande 6-åring. En kompis till min son, alltså. Jag hade hört att högt på listan står något slemmigt, något som har med riddare att göra eller Ninjago. Allt var svårt att få tag på. Det var egentligen inte alls det här jag sku berätta utan jag sku berätta att när jag stod i kön hörde jag en miniliten baby skrika. Insåg att hen hade skrikit rätt länge redan. Men pappan tog väl hand om babyn. Men ni vet, de där riktigt små kan skrika tröstlöst om de råkar vara på det humöret. Mamman pysslade om det större barnet då en liten men ack så ettrig gammal tant ställde sig bakom gänget. Hon upplyste familjen om att det här inte alls är ett ställe för en liten baby. Nej babysar trivs inte här. Det hör ni väl.

Då blev mamman arg, rätt behärskat ursinnig faktiskt. Jag var imponerad över hennes förmåga att mycket bestämt upplysa tanten att saker på inget vis blir bättre av att hon förföljer dem och upplyser dem. Ibland skriker babysar och ibland måste föräldrar ta sig till Stockmanns. Med eller utan baby.

Jag vet inte om jag hade klarat av att ge tanten lika saklig men argt bestämd kritik. Inte i det där ny-mamma-tillståndet i alla fall. Jag tror jag skulle ha fallit ihop eller slagit ner henne. Speciellt som hon inte fattade vinken utan blev kvar för att argumentera.

Argh, ibland är gamla tanter rätt kämpiga att råka ut för.

6 kommentarer:

Catta sa...

Oj suck... Har inte ännu råkat ut för en dylik situation men märker att jag går med taggarna utåt färdig att ryta till, spec. när I börjat skrika varje gång i butiken. Any day now...

Mikaela "Micko" Lax sa...

Ja det e ju sjukt att någon tror att man i den stunden vill höra någo kommentarer alls. Man vill ju bara försöka överleva. Kanske ingen kommer o säga, Isla e redan större. Den här bebben var HÖGST en månad. Alla BORDE förstå att man ibland måste gå ut, trots att lapsen paikka on kotona.

smultronmamman sa...

Fy, blir så arg. Åt mig snäste en gammal tant när jag kom in i hissen med barnvagn, hon vaensam i hissen men vägrade flytta på sig så att jag sku rymmas in. Då upplyste jag nog henne att hissen är speciellt menad för barnvagnar, höll på koka över!

Mikaela "Micko" Lax sa...

Man blir nog så sur. Förstår inte alls människor som inte tål barn på stan eller barn i köpcentrum. Suck. Tror alltid de är bittra på nåt sätt. På nåt annat, liksom. Men alltid orkar man inte förstå. Tror det är bra att man snäser tillbaka.

Yvonne sa...

Det hör absolut till det värsta, människor som tror att de vet bättre. Speciellt just i den stunden då svetten rinner o man bara försöker överleva o komma ut med hedern i behåll. Urk!
Det andra är när man står med ett trotsigt barn, som inte vill det ena eller andra, och så hör man nån mamma till ett äldre barn kommentera högt ' sån var du aldrig när du var liten'. I den stunder ser jag hur jag flyger på som en vilding och river denna människa i bitar. Har faktiskt hänt i matbutiken åt mig, inte att jag flög på men hade nog god lust.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Ja! Usch! Människor vill bara lyfta upp sig själva. Det är oempatiskt och i mina ögon allt annat än sympatiskt. Man blir bara sur. O svettig. Vart försvinner det där stödat man tycker borde finnas? Den där sympatin som direkt borde finnas när man ser andra ha det tufft? Jag känner iaf de största sympatierna i alla de här studerna.