11.3.13

Barndop kan vara så rörande

På lördagen var vi med på ett dop. Vi fick en underbar liten guddotter. Henne kan du beundra på Cattens blogg. Nu är gudbarnen några stycken, och det är roligt att de alla är lite olika ålder.

Barndop är rörande. Det är det. Det här dopet var i särklass rörande. Kanske för att det igen kändes att den lilla söta flickan var så efterlängtad. Så känns det alltid på dop, att barnet varit efterlängtat. Men man blir uppmärksammad på det varje gång. Kanske jag blev extra uppmärksammad på det när prästen var så personlig. Hon talade inte med svåra ord, hon talade precis om barnet och om föräldrarna. Hon pratade om vilket under ett litet barn är. Det är rörande. Hennes tal var anpassat precis till den här flickan.

Kanske blev det personligt för att hon skippat allt högtravande och bad också mig skriva en bön i stället för att använda en färdig som finns att tillgå om man är fantasilös. Då blir ju tonen hela annorlunda. Fint var det att föräldrarna till lilla flickan spelade ukulele i lag medan vi försökte sjunga Trygga räkan. Det är så fint.

Den lilla var det lite synd om. Hon hamnade i den hetaste famnen på hela kalaset. Hon hade hett och var eventuellt hungrig, eller så hade hon så hett o svettades så mycket att hon sedan hann bli törstig. Men till all lycka blev hon på bättre humör när hon fick av sig dopkolten och fick ligga o chilla lite i strumppisar och body. Sen fick hon på sig sin festklänning och sina otroligt stajliga nike-ballerinor.
Det var fint.

Och här delar av bönen:
"Tack att också vi får vara med och lära känna henne. Att vi får nosa henne i nacken, kittla henne mellan tårna, krama henne varsamt och viska hemliga kärleksord i henne öra!
Hjälp oss att stöda henne då hon behöver oss.
Håll hela familjen i dina starka händer. Bär dem när krafterna håller på att ta slut, tassa tyst bredvid då de står av egen kraft."


Och här var en fin bild jag fick av Catten.

2 kommentarer:

Catta sa...

Så fint du skriver! Och bönen var så härlig, verkligen en fräsch och mer personlig idé till dop. Isla kommer att uppskatta den stort när hon en dag förstår innebörden i den. <3

Mikaela "Micko" Lax sa...

Det var ett extrafint dop på alla sätt. Flera saker var rätt. Inte behöver hon bry sig om bönen nånsin.