22.11.12

Ljuset idag

Idag har jag ljusbadat nästan hela dagen. Jag installerade min dagsljuslampa på jobbet och den fick lysa mig i nyllet hela dagen.

När jag kom hem hade Noa tänt dagsljuslampan, så den bländade mig nästan. Men sitter bredvid lampan o tänker, kanske jag blir en helt ny människa den här vintern.

Och ifall jag inte blir piggare njuter jag ändå av att jag tycker att lampan är så fin :). Det är redan en orsak att piggna till.

(Och ja, jag medger, det här tjatet om ljuset och lampor som jag sysslar med är lite tråkigt. Lovar att hitta på nya ämnen!)

4 kommentarer:

Catta sa...

Du måste sen hålla oss uppdaterade om det verklligen hjälper. Jag är nämligen mycket skeptiskt inställd till dylika lampor. I min ungdom hade vi en av de första modellerna i vårt hem och jag tyckte jag bara blev sjukt deppig när man sedan släckte lampan och insåg hur jävla mörkt det på riktigt var. Inser ju att lamporna ändrats en hel del och det skadar ju inte att den är så snygg (plus har myslampsegenskap också) som Eero Aarnios lampa. Men är ändå nyfiken på hur dom funkar.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Ja vet du samma här, har alltid varit jätteskeptisk till dessa lampor. Nu är jag så desperat att jag är färdig att prova vad som helst. Den här tänker jag ha tänd hela tiden o jag tänker sitta bänkad bredvid den så mycket jag kan. Och då kanske jag kan avgöra om det känns bättre. Just idag kände jag mig mer energisk för min jobblampa lyste som sagt mig i ansiktet hela tiden som jag satt vid datorn. Men den plötsliga piggheten kan ha berott på att jag gick o lade mig lite efte 22 igår...alltså sov lite mer än normalt.
Jag ska hålla dig up to date. Men jag är också skeptisk...så vi får se. Jag försöker ändå också lite tro på den här lampan, det måste ju ha en effekt det också :).

Catta sa...

"Evvroopa... Äh, jag är skeptisk!"
Nä men det måste ju hjälpa mer just att kunna sitta med lampan på hela dagen. Inte sådär att äta frukost i skenet av ljuset och sen ta sig till ett mörkt gymnasium... Och så är det bara mörkt, mörkt, mörkt. Hoppas det hjälper, sen kan även vi börja fundera p saken. Jag däremot har ett enormt behov av att julpynta nu ren, säkert pga mörkret det också.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Alltså jag tänker också att man behöver kanske MER av det där ljuset än just 20 minuter en morgon. Så därför skaffade jag också till jobbet. Där sitter jag ändå ett par timmar dagligen om jag har god tur.
Jag vill också julpynta o har bestämt att hänga upp våra julstjärnelampor imorgon. Hade lust att hänga upp dem redan för en månad sedan men tyckte det kanske var lite väl tidigt. Men nu har ett par grannar hängt upp sina, så då är det dags också för mig att börja säätä. Julpynt är nog helt ok redan, det är ju ändå lillajul över allt o första advent är här snabbare än väntat.