8.4.13

Jag fick just dem jag behöver och dem jag saknar

Tror ni som jag att när man får barn så får man just dem man saknar, just dem man behöver och just dem man klarar av?

Jag tror det i alla fall, på något sätt. Jag har ofta tänkt att det finns barn som har sådana drag som jag aldrig skulle klara av. Senast det här veckoslutet tänkte jag tanken, ja och faktiskt idag när jag såg ett barn som var väldigt vilt och som mamman hade ett fullt sjå med. Och när jag pratade med ett barn som var lika stort som mitt men inte hade någon humor. Eller när jag var i parken och hörde att en flicka skrattat åt mitt barn som stötte sig. Det skulle jag inte klara av. Jag skulle bli totalförbannad.

Jag tänker att mina barn haft/har sådana drag som säkert kunde ha retat gallfeber på någon annan. Och då tänker jag: Vilken tur att de kom till mig. De retar också gallfeber på mig ibland, men inte så mycket att jag skulle vilja slänga ut dem genom fönstret.
Jag tänker ofta, vilken tur att jag fick just dem. De är just precis det jag behöver. De är så älskvärda att det gör ont i just mitt bröst, och de utmanar mig på rätt sätt. Får mig att utvecklas o lära mig en massa om mig själv. På det där rätta sättet som bara ens egna barn kan.

Tänk så det är välplanerat. I alla fall just för mig.4 kommentarer:

Catta sa...

Hur i all världen skulle dina härliga sötnosar kunna reta gallfeber på någon? Det tror jag inte. Inte på mej i alla fall och det är ju det som är det viktigaste, heh. ;)

Mikaela "Micko" Lax sa...

Heh. Det var gulligt sagt. Men trust me. De kan nog :). Det fina är att när de gör det så är det just så mycket att jag blir galen, men inte helgalen. Någon annan kanske sku bli helgalen.

Anonym sa...

Du skriver så fint <3 Jag känner exakt som du gällandes mina barn!

Micki

Mikaela "Micko" Lax sa...

Oj tack Micki för kommentaren. Funderar ofta på det där, att endel människor retar gallfeber på en, har drag som sku kännas omöjliga att orka med varje dag hemma. Det måste ju vara planerat så att man orkar med sina egna. Roligt att du kände igen dig.