18.8.13

Det tröttaste veckoslutet

Det tröttaste veckoslutet kommer efter första veckan i vardagsrytmen. Då vi är ur rytm men tvingade in i rytmen. Det är så det känns som det står i den här artikeln. Fast jag själv är mer morgonpigg än kvällspigg känns hela världen helt fel när man sliter o drar upp barn som bara vill sova. Och tvingar upp sig själv obeskrivligt tidigt.

Efter en sådan vecka kommer det tröttaste veckoslutet. Innan alla är med i rytmen.

Veckoslut firade vi på stugan. Städade och ordnade, lyfte och skuffade och drog. För att få undan de där grejerna som vi så glatt på våren tog fram. Flotte, grill, moped, strandbänkar, leksaker etc. Allt ska hitta sina övervintringsställen.

Några små havtorn plockade jag. Men de var skrattretande få. Kanske 2-3 dl. De var delvis inte mogna.

Det kändes höst. Kanske speciellt då jag simmade genom strittande vågor i kyligt vatten till bojen för att rädda jollen till stranden. Fann den full med ännu kallare vatten. Kändes höst att häva sig upp i blåsten o duggregnet iklädd sval simdräkt.

Men än är det sommar, det är ju ännu augusti. Det märkte jag när jag landade i stan och blev bjuden på grillparty på gården. Bra avslutning på en vecka och start på en ny.Havtorn, inte helt mogna.


Vin som smakade lite gödsel eller något jag inte var stormförtjust i.


Och en man som fixade&städade nästan hela tiden.

2 kommentarer:

wonderland sa...

Ja, det borde vara sommar (som du skrev, det är ju augusti), men vet du, det doftar lite av höst. Underligt.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Jag tycker det e bara höst höst o höst. Speciellt idag. Men jag har fått en uppfattning att augusti borde kännas sensommar.