19.6.13

Bloggar & Kommentarer

Vad säger ni om bloggar där det finns utrymme för kommentarer men ingen verkar inspirerad av att svara på kommentarer man skriver? Nu menar jag inte såna döda bloggar som ingen skrivit på sedan 2007 utan såna där någon skriver någorlunda aktivt.

Personligen tycker jag det är en del av bloggarens skyldighet att besvara kommentarer. Konstigt att ha kommenteringsmöjlighet om man inte besvarar. Det tycker jag. O visst, jag förstår att man inte märker alla kommentarer om man skriver mycket o är lite semikändis och många kommenterar. Fast såna bloggar är ju ofta de bäst bevakade o uppstår kuliga eller mindre kuliga diskussioner. Tycker ändå man borde svara. Hur lite eller mycket känd bloggen är. Trodde liksom det var hela idén bakom bloggar...

Att sånt tänkte jag på idag.


6 kommentarer:

Pia sa...

Tycker lika. Har slutat kommentera bloggar där man inte får svar. Alla "grattis" eller "lycka till" behöver man inte svara på, men speciellt såna där inlägget eller kommentaren kunde utvecklas till diskussion tycker jag att är värda ett svar. Speciellt nu då det verkar extra trögt med kommentarer, klimatet har verkligen ändrats. Försöker kommentera alltid om jag har nåt att komma med!

Mikaela "Micko" Lax sa...

Jag är helt av samma åsikt. Det är klart att om folk grattar en eller nåt så kanske man kan nöja sig med ett kollektivt tack... Men annars. Jag har förstått att det har blivit mer torka i kommentarsfälten. Men man blir inte uppmuntrad av att kommentera om det inte kommer nåt svar. Ugh. Jag har också försökt skärpa mig lite o kommentera här o där. Så märker man ju var det är roligt att komma med en liten kläm, där man blir glatt emottagen.

wonderland sa...

Ja, jag håller också med. Oma allt som ni skrev. Det är som sakt lite trögt med kommentarer, men jag strider emot det. Tror hårt på det att ifall man är själv aktiv på att kommentera så smittar det av sig. Och då är alla glada (förutom de som får inga svar, yhyy).

Mikaela "Micko" Lax sa...

Jag tycker det var super att du Heidi skrev om det är trögt med kommentarer. Jag tänker också strida emot, kommentera. Men om jag inte får svar då slutar jag. Hittills har jag hittat till många glada bloggar där jag får svar. Känn er träffade, både Pia o Heidi :)!

Yvonne sa...

Jag har inte skrivit blogg länge och är absolut inte känd, så jag älskar att få kommentarer. Men eftersom jag inte skrivit så länge så är jag så korkad att jag inte alltid fattar hur jag ska se dem utan att gå o titta på mig egen blogg eller skriva mig in i mail-boxen.
Skulle behöva undervisning för att få det hela o se lite vettigare ut, beundrar alltid allas bloggar som e så fina, med bilder och skrivningar 'on the run' och spalt där det finns länkade andras bloggar. Men, men jag bara inte fattar.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Det var inte dig jag menade. Tänkte på folk som är ganska kända skrivare men inte bemödar sig. Inte kan jag heller alla finesser. Tyvärr. O jag tror inte jag kan hjälpa dig. Men det finns kanske någon som kan ge dig tips. Själv höll jag på få ett anfall när jag inte lyckades få blogglistan o funka. Men man lär sig med tiden. O inte behöver man ju heller svara samma dag. Eller genast. Kämpa. Om du tror jag kan hjälpa dig med nåt står jag nog till tjänst :)