27.6.13

Att det har varit tyst här

Jag vet, det har varit så himmelens tyst här på bloggen. Inget midsommarbord, ingen midsommarmat, inga simmande barn, ingen midsommarbrasa, ingen supermåne, inga vardagliga små roligheter (jag lever i en illusion att jag nån gång har skrivit nåt lite lite roligt). INGENTING har det varit, på länge.

Det är väl onödigt att nu, en vecka efter midsommar berätta hur det var. Det var nämligen inget speciellt, eller egentligen mycket speciellt. Det var löst o ledigt, det var somrigt, det var skönt, det var som ett bättre veckoslut helt enkelt.

Den här veckan har jag varit så busy för att jag ännu jobbat och dessutom har jag haft familjen placerad på sommarbete o haft bara mig själv att rå om. Då är det ju busy. Jag har kallat det att leva singelliv. Försöka pussla ihop saker jag aldrig hinner med annars och pussla ihop dem på rätt få dagar. Mitt mål var dessutom att ligga o fjärta på soffan o bara glo i taket. Men märkte att jag fick stryka det programnumret. Får ta igen mig senare.

Vad har jag då gjort? O vem bryr sig egentligen? Den första frågan kan jag summera i några franska streck, den andra svarar jag: Knappast någon, men jag själv kan ju läsa det om ett år när jag funderar vad gjorde jag månne vecka 26 år 2013. Då hittar jag några franska streck just precis här (dessutom blir det inga franska streck, det blir en bollista, så det så, påpekar den petnoga punktknulleristen):

  • gick på stan efter jobbet o skaffade allt som en människa behöver på sommaren, en ny pressopanna åt pappan i huset, ett par granngula flipflops åt en 8 åring, några svarta leggings och ett set med 3 nya soda stream flaskor
  • bytte kläder o träffade en underbar kompis, drack drinkar som hette summer romance och pome granade eller nå liknande. goda, uppfriskande o roliga. drinkarna o sällskapet.
  • bestämde mig för att jag vill ha en tatuering som täcker halva kroppen, men jag vet inte vilken halva. bestämde mig för att raka av håret på båda sidorna, så jag närmar mig mitt mål med min mohare. (det förstnämnda blir nog knappast av, det andra tänker jag åtgärda inom en mycket nära framtid)
  • åkte till vallgård med en 3 månader gammal (ny) söndrig iPod (glaset, sorry Catten, I stick to my comment!). Fick höra att den är så ny o fin o ny modell att den troligen inte går att reparera som en vanlig iPhone, så det kostar useita satoja euroja. (Idag fick jag veta att det inte var useita satoja som gällde, men att glaset inte går att reparera utan den blir utbytt...). säg adjö till ingraveringen och alla fina bilspelsresultat som man uppnått på 3 månader. det är surt när prylarna krossas sönder
  • hjälpte ett blivande äkta par att få ihop en bröllopsinbjudan o spenderade en kväll i gott sällskap
  • städade kylskåpet, radade fram en massa grejer som ska till stugan, gick en runda i munksnäs för att införskaffa pastaingredienser o vevade ihop en gudomlig (förlåt att jag skryter med min egen mat, men den var gudomlig, receptet var ju inte mitt, så därför kan väl detta inte kallas för egoskryt?) avocadopasta (jag vet, ni alla har smakat på den, så ni vet att den är god!)
  • bjöd en nära o mycket kär vän hem till oss och vi åt pastan tillsammans, satt på balkongen o gick igenom livets allvar, sorger o glädjeämnen. sådant lever jag för.
 Det här var ungefär vad min vecka gick ut på. Nu fokuserar jag på helt nya saker o återkommer när jag väl har hittat tillbaka till små vardagsbetraktelser.

 Här den hajjpade avocadopastans geggamoija.

8 kommentarer:

wonderland sa...

Avokadapastan. Jag har skippat det. För mycket "oj oj oj" för att jag skall bli intresserad. Tänkte som så att jag kan testa det efter en år eller två, då ni andra har glömt det ;)

Mikaela "Micko" Lax sa...

Jag tänkte också som du. För mycket fuzz. Men igår letade jag vegepastarecept o kom över detta. Tänkte, sjutton, det låter gott om jag lite modifierar. Det var gott. Men förstår egentligen inte varför just denna pasta blir stjärna när det finns så mycket gudomlig pasta. Om du förstår. Men rekommenderar att bara en dag, om två år eller fem, överraska dig själv ex tempore med avocadopasta när nåt annat i ställe hajjpas :).

Pia sa...

Kunde vi börja hajpa sjömansgryta nu? och se om nån hakar på. Som ett litet some-experiment. Fast vi kanske borde börja med nåt somrigare än gryta.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Jaaaa. Men Pia, tror sjömansgryta kan va bra, för kanske vi slår igenom först till hösten. Då är det ju bra att det inte är utanför säsongen liksom. Nåja, vi kan ju fundera, var o en på sitt håll vad som sku funka bäst. Some-experiment e bra att sysselsätta sig med :). Återkommer med en idé om nån dag.

wonderland sa...

Ja, jag tror nog att avokadapastan är gott, men kommer nog inte ännu över att det är så hajpat, heh. Och ja, pasta är ju annars också sååå gott. Hurraa för det.

Sjömansgryta? Heh :) Why not.

Mikaela "Micko" Lax sa...

Förstår dig att pastan är för hajpad. Sånt är svårt att komma över. Sjömansgryta, när jag tänker på det, låter ganska retro. Sitter säkert bra i tiden. Funderar ännu... Min mammas kålgryta kunde oxå funka.

heidi sa...

jag hade inte heller gjort avocadopastan men gjorde den idag. eller ja, en variation. hade ingen pasta och glömde sätta i basilikan, och bytte ut en av ostarna och satt mer lime och mindre chili. vi åt det hela med strimlad zuccini. gott!

Mikaela "Micko" Lax sa...

Sådär måste man ju lite göra, variera o byta. Bytte ut persiljan mot rucola, satt mindre chili o mer lime. Nästa gång kanske jag varierar med nå annat. Men tammetusan, avocado är bara för gott.