21.11.13

Vilket väder vi har här

Nu tycker jag det är dags för lite vardagsgnäll. Jag har hållit mig till nu.

Jag vill göra det glasklart för er alla:
Det är inte en överraskning att det är mörkt o regnigt o jävligt i november. Det är det inte. Det gör det ändå inte mindre mörkt o regnigt o jävligt att jag vet om att det brukar vara det i november.

Själv brukar jag vara lite irriterad när folk gnäller över gnistrande snö, kyla o solsken i februari, jag vet. Jag borde inte sura över det, utan glädjas över att det för mig är överkomligt. Allt är överkomligt så länge jag ser ljuset. Och på de här breddgraderna är det liksom the best we can get.

Jag lever i den uppfattningen att regn regn o regn inte är the best we can get i november. Det har varit någon dag emellan då det varit kyligt, men inget regn. Och en strimma ljus mellan kl. 12 och 15 har till och med nått mig.

Låt mig lite få gnälla, det blir nog bättre. November är värst. Det är en lycka att julen kommer, som en ljusets fest på nåt vis. Men sedan önskar jag nog att jag ska få fortsätta gnälla, lite till, om det fortfarande bara störtregnar. Det är jättelång tid tills det är sommar igen. Det är nog sommaren, ljuset och de lite gladare minerna jag saknar.

Man kunder fråga sig: Vem hittade på att bosätta sig här? Det är ju liksom inte mänskliga klimatförhållanden. Någon hittade på det och någon hittade på att just jag och min släkt och mina vänner skulle bo här.

Det blir alltså inte att flytta, det skulle för mig vara ännu mer omänskligt att inte bo nära mina nära o kära. Så ett litet klimatgnäll, sådär ett par gånger om året får ni bara utstå. Annars försöker jag vara helt trevlig :)!
Get the point?
I'm in the dark here, som Al Pacinos rollfigur sade i Scent of a woman! I'M IN THE DARK HERE!

2 kommentarer:

Catta sa...

Alltså seriöst, har hört så många försvara november pga "det är så varmt". Liksom halååå, det har regnat typ varje dag och varit kolmörkt typ hela dagen idag. Alla är sjukt trötta och konstant sjuka(man blir ju aldrig frisk när man blir våt varje gång man går ut) och jag vill bara att det ska vara vinter redan, så fin vinter som det va förra året från januari framåt!

Mikaela "Micko" Lax sa...

Nå alltså just det. Seriöst så klarar jag vad som helst om jag ser lite ljus o inte behöver rusa hela tiden för att komma från regnskydd till regnskydd. O nu är det bara jävla kolsvart dag o natt. And the rain!!!!
Jag lovar knipa käft alla vintermånader om det är snö o kallt. Jag klarar det utan gnäll. Om det e snö o kallt i maj så då öppnar jag munnen igen. Men om det är regn o svart hela vintern, då blev det här inte mitt sista vädergnäll. Så e det bara! som du vet vem sku säga ;).