14.4.15

Ett år har gått - vad har jag lärt mig?

Jag har inte loggat in på bloggen på länge. Inte ens kastat en blick på den. Den har varit totalt bortglömd. Idag tittade jag av en slump in. Och gissa, det är exakt ett år sedan jag skrev något här senast. Ett år har gått. Och vad har jag lärt mig?

Jag har lärt mig att jag lever ett fullständigt fullvärdigt liv utan att skriva blogg. Och jag tror inte någon av mina 3 trogna läsare heller levt ett sämre liv trots min döda blogg.

Jag har lärt mig att jag knappast är en bloggare. Men att jag gärna skulle skriva en BRA blogg. Dilemmat liksom.

Jag har lärt mig att jag mår bättre när jag gör sådant jag gillar och får vara mycket med min familj. Jag har lärt mig njuta lite, vara mer närvarande i stunden. Men jag har ännu inte hittat hela vägen, jag har inte hittat helt fram till vad jag ska bli när jag blir stor. Men jag jobbar på det. Och jag har faktiskt en liten liten hemlig idé :).

För ett år sedan flyttade jag ut ur mitt hem, och blev kär i en torktumlare, i mitt tillfälliga hem. Jag har också lärt mig att jag kan leva ett gott liv utan torktumlare, trots att jag saknar den ibland. Jag har faktiskt glömt att gå prata vackert med den, när jag besöker mamma och pappa.

Och så har jag fått tillbaka min körlust! Jag måste säga adjö till min gamla bil. Det var faktiskt inte så svårt. Trots att jag vid vår sista gemensamma stund satt tyst en stund och tackade den för alla gemensamma åkstunder. Bilen tog till exempel hem mig och min yngre son från sjukhuset, 2008. Tryggt o bra. Så bilen var på inget vis värdelös. Men om man jämför bilen med en familjemedlem (för min bil kan bli lite som en familjemedlem) så kändes det inte svårt att ersätta den. När en bil ryker och stinker och man inte vet om den ska hållas vid liv...då känns det ok att ersätta den. O ja, jag fick tillbaka min körlust.

Jag har alltså lärt mig massor under det år som gått. Både om livet, om mig själv och om bilen!
Jag fick tillbaka körlusten, kan jag få tillbaka skrivlusten? Återstår att se.

2 kommentarer:

Catten sa...

Så roligt att kolla de nyaste inläggen via Bloglovin och så märker jag att du skrivit! Hoppas du får tillbaka skrivlusten, gillar ditt sätt att skriva! Men samtidigt ska man nog skriva bara om man har lust, ingen idé att tvinga fram text, det märks genast. Vill gärna höra om ditt hemliga projekt!

Mikaela "Micko" Lax sa...

Kiva att du märkte o läste :). Min skrivlust, eller bristen på den, är eventuellt förknippad med denna jävla blogg som är svår att hantera. Funderar på byte till WP. Ger kanske bloggandet ännu en chans. Tack för kommentaren :).