17.3.14

Vi ska snart iväg - befriande att ge bort slänga bort

Vi ska snart iväg från vårt hem. Det är lite ångestfyllt på många sätt. Vårt fina badrum ska slås sönder och så får vi ett, förhoppningsvis, åtminstone lika fint badrum igen. Och så ska vårt nostalgiska 80-talskök monteras ner och ett nytt monteras upp. Rörsanering, stambyte (en ny indianstam bosätter sig i våra väggar) eller putkiremppa, som det i vårt kära land heter, är det som inom några veckor startar.

Ångest är väl mest det, att flytta är vidrigt, städa är jobbigt, organisera sig är tungt och så kostar det skjortan. Vi har ändå det mesta under kontroll och ett härligt ställe att flytta till. Barnens skolväg och dagisväg blir inte längre och inte arbetsvägen heller.

Men för att lyfta fram den lilla ljusglimten i det här lite kämpiga är inte fel. Det är det här med att tömma skåp, vrår och lådor för att stuva undan saker. Det är ju lite tungt och hellre sku man ju bara ligga o prutta på sofflocket. Men ett sånt där skräpflak på gården motiverar nog till tömningsoperationer. Äntligen försvinner alla de där för små barnkläderna till höger o vänster. Kanske någon till o med blir glad för de använda jeansen och t-skjortorna och gummistövlarna. Och jag, ler glad o lättad när lådorna och skåpen töms.

När vi i höst flyttar tillbaka har jag massor mer förvaringsutrymme när jag slängt ut så mycket.

Men först ska vi ha lite ångest, över allt som ännu är ogjort o allt som ännu ska planeras. Och lite ångest ska man ju ha för allt det där som kan gå helt fel.Föra grejer till vinden


Saker på flaket


Föra barnkläder till vänner.

Inga kommentarer: